|
Oficjalny Banner Sieci -->
www.Cs-Zaborze.pl |
Autor |
Wiadomość |
Davidex

Informacje
|
Wysłany: 2011-12-19, 19:52 Streszczenie
|
|
|
M?g? by mi kto? napisa? streszczenie romeo i julia bo na po ?wi?tach mamy a nie chce mi si? czyta? wole na jb posiedzie?.Wiem ?e po?owa os?b powie ?e google nie boli ale nie chce mi si? szuka?.Z g?ry wielkie dzieki.
Oczywi?cie poleci piwko:D |
|
|
|
 |
Dead`mou5
I'm BOCZEK ;)

Informacje
Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 24 Cze 2011 Posty: 324 Piwa: 11/3 Skąd: Sulech?w
|
Wysłany: 2011-12-19, 21:38
|
|
|
Akcj? ksi??ki "Romeo i Julia" tozpoczyna k??tnia s?ug Kapuletich i Montekich . Benvolio i Tybalt dobywaj? broni. B?jk? przerywaj? na szcze?cie ksi??e oraz rodziny zwa?nionych rod?w.
Merkocjo pozstanawia wydoby? od Romeo pow?d jego ci?g?ego zamyslenia i smutku. M?ody Monteki wyznaje, i? jest nieszcz??liwie zakochany w pi?knej Rozalinie.
Gdy przychodzi wiadomo?? o balu u rodziny Kapuletich, a na li?cie znajduje si? ukochana Romea, ten postanawia nieodwo?alnie uda? si? na bal. Gdy dostrzega go Tybalt, chce wyzwa? go na pojedynek, gdy? Romeo jest tam nieproszonym go?ciem. Pan Kapuleti jednak nie pozwala na zamieszki w jego domu.
Romeo poznaje Juli? , w kt?rej zakochuje si? od pierwszego wejrzenia, tym razem z wazajemno?ci?. Niestety, okazuje si?, ?e Julia jest c?rka Kapuletich. Wiadomo?? ta bardzo rani serce Romea, jednak bezwzgl?du na wszystko postanawia zdoby? Juli?. Wieczorem zakrada si? do ogrody i ukryty pod balkonem Juli w pi?knych s?owach wyznaje jej mi?o??. Dziewczyna nie wiedz?c, i? to wybranek jej serca skrywa si? w ogrodowych krzewach, wyznaje , i? kocha Romea Monteki, kt?ry niestety - pochodzi z rodu, z kt?rym jej rodzina prowadzi wieloletni sp?r. S?ysz?c to Romeo wychodzi spod balkonu i ujawnia swoj? twarz. Julia zaskoczona i przera?ona widokiem ukochanego, proponuje slub. Ustalaj? godzin? i nast?onego dnia pod pretekstem spowiedzi udaj? si? do kaplicy ojca Laurentego. Ten udziela im ?lubu, rozumiej?c powag? sytuacji.
Kiedy m?oda para ju? si? rozesz?a, Merkucjo prowadzi? bitk? z Rotgierem w kt?rej poleg?. Romeo dowiedziawszy si? o ?mierci przyjaciela, postanawia go pom?ci? i zabija Tybalta. Ksi??e skazuje go na wygnanie z miasta, co dla Romea jest gorsze od kary ?mierci. Kiedy wyje?d?a, pan Kapuleti ustala dat? ?lubu Parysa z Juli?. Dziewczyna nie mo?e wyj?? za Parysa, poniewa? pope?ni?aby bigami?, knuje wi?c spisek z ojcem Laurentym. Wieczorem za?ywa trucizn?, kt?ra usypia j? na dwa dni, symuluj?c ?mier?. Ojciec Laurenty wysy?a list do Romeo, zawieraj?cy mow? o owym spisku, jednak list ten nie trafia w r?ce ch?opaka. Kiedy ten dowiaduje si? o ?mierci Juli, nie zwa?aj?c na nic, wyrusza do grobu dziewczyny.
Na cmentarzu spotyka Parysa, z kt?rym zaczyna szamotanin?. Parys zostaje zabity. Romeo widz?c posta? ukochanej u?o?on? w trumnie, za?ywa trucizn? i umiera. Gdy Julia si? budzi, jest przy niej ojciec Laurenty, kt?ry opowiada jej o ca?ym zdarzeniu. S?ysz?c jednak stra?e ucieka, pozostawiaj?c Juli? w grobowcu. Dziewczyna bierze sztylet Romea i przebija swoj? pier?. PAda na cia?o ukochanego i umiera.
Do grobowca przychodz? rodziny Kapuletich i Montekich. Dowiedziawszy si? od ojca Laurentego o wszystkim, co si? zdarzy?o, godz? si?. Jednak to ju? nie przywr?ci ?ycia parze kochank?w....
Prosz? ale zrobi?em to z pomoc? " Google " xD |
|
 |
Seba!!:):*
Whata Fak ;p

Informacje
Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 24 Sie 2011 Posty: 304 Piwa: 3/17 Skąd: Jest CS?? :D
|
Wysłany: 2011-12-20, 07:47
|
|
|
o.O hahahahahaha xd dzieki mi tez sie przyda ;d |
_________________ Masz problem ?? Pisz na Pw, GG (28847115) albo Skype Seba(Simbaaa);d
Kopaj i Troo tez wiem ze mnie kochacie ^^ :D |
|
|
|
 |
Davidex

Informacje
|
Wysłany: 2011-12-20, 15:02
|
|
|
dzieki oczywiscie piwko :D |
|
|
|
 |
HetmaN
aKa.! MusiC?!

Informacje
Pomógł: 15 razy Wiek: 28 Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 2237 Piwa: 28/3 Skąd: Bia?a Podlaska
|
Wysłany: 2011-12-20, 15:57
|
|
|
Rozumiem ?e temat mo?na zamkn??. /ZAMYKAM
|
_________________ Prywatne wiadomo?ci
* Wy?lij jedn? wiadomo??, nie spamuj.
* Przy wysy?aniu PW trzymaj si? jednej konwersacji na dany temat.
* Na PW staram si? odpowiada? jak najszybciej, lecz przy zbyt du?ej ilo?ci wiadomo?ci czas ten mo?e si? wyd?u?y? do kilku godzin.
Kontaktuj?c si? ze mn?
* Nie odpisuj? na "siema, jeste? ?" itp.
* U?ywaj polskich znak?w, pisz gramatycznie przy tym u?ywaj znak?w interpunkcyjnych. Nie jestem kryptologiem i nie b?d? ?ama? Twojego 'szyfru'.
* Zaczynaj?c rozmow? na Gadu-Gadu przedstaw si? i od razu przejd? do konkret?w. Opr?cz Ciebie na odpowied? czeka 1000 innych os?b.
INNE
* Pami?taj, ?e wszystkie sprawy zwi?zane z Zaborze za?atwiacie tutaj, czyli na forum a nie spamuj?c mi na GG i zadawaj?c beznadziejne pytania typu "za co dosta?em bana".
 |
|
|
|
 |
BOT AUTOZAMYKACZ Pilnuje porządku

|
Wysłany: 2011-12-20, 15:57 BOT AUTOZAMYKACZ
Wiadomość wygenerowana automatycznie
|
Ten temat został zamknięty przez: HetmaN |
|
Z pozdrowieniami, Zespół Cs-Zaborze.pl. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright 2010 by www.cs-zaborze.pl
|
Designed: ProGraphic93.deviantart.com Encoded: zagi.pl
| |
|