Autor |
Wiadomość |
Degenerat0

Informacje
|
Wysłany: 2011-08-03, 22:59 Program do edytu zdjec
|
|
|
Znacie jakis fajny programik do edytu zdjec robienie roznych napisow itp tylko nie Gimp ?:D |
|
|
|
 |
pSychoO.
wujek samo zuo

Informacje
Pomógł: 16 razy Dołączył: 15 Lut 2011 Posty: 608 Skąd: jestem?
|
Wysłany: 2011-08-03, 23:13
|
|
|
Jak nie gimp... To albo painta wlacz albo wyloz kase i kup corela, albo ps'a. Nie rozumiem czemu nie chcesz gimpa bo to dobry program. Jak sie nauczysz to idzie lepiej niz w psie. No wiadomo ze jak profesjonalista to lepiej w psie zrobi ale nie program robi grafike tylko ty :P zreszta robienie napisow to tak naprawde pain wystarczy. Nie potrzeba jakis konkretnych programow. PObierasz czcionke jaka ci sie podoba. Wsadzasz na kompa. i tyle dodajesz napis w paint koniec.
A jezeli masz zamiar robic obrazki w 100% twojej roboty to ci gwarantuje ze kazdy grafik ci powie zebys zaczal od gimpa.
Jezeli chcesz sie jakos bardziej bawic w grafike a nie jestes przekonany do gimpa to moja sygna. Robil moj kolega gimpem 2.6, a efekt jak w psie(bo robi prace tez w psie)
Avatar mojej roboty 100% gimp i mysle ze ladne. Mi przynajmniej sie podoba. |
|
 |
Haakerek
Yz250F

Informacje
Pomógł: 4 razy Wiek: 29 Dołączył: 03 Kwi 2011 Posty: 144 Skąd: Si? bior? dzieci
|
Wysłany: 2011-08-04, 00:23
|
|
|
czemu bez GIMPa przecie? on jest bardzo ?atwy w obs?udze i s? takie efekty jak w ps jak troch? si? pobawisz filtrami :) |
|
 |
`pN

Informacje
|
Wysłany: 2011-08-04, 00:57
|
|
|
Degenerat0, Adobe PS CS 3 |
|
|
|
 |
AnKa ;*

Informacje
Wiek: 30 Dołączył: 06 Lut 2011 Posty: 177 Otrzymał 5 piw(a)
|
Wysłany: 2011-08-04, 08:33
|
|
|
Ja mam ps'a i osobiscie sobie narazie nieradz? ale popatrz na moje prace. wszystkie s? wykonane w gimpie |
|
 |
HetmaN
aKa.! MusiC?!

Informacje
Pomógł: 15 razy Wiek: 28 Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 2237 Piwa: 28/3 Skąd: Bia?a Podlaska
|
Wysłany: 2011-08-04, 11:02
|
|
|
A kto da link do gimpa i ps??
Pobawie sie troche...:D |
_________________ Prywatne wiadomo?ci
* Wy?lij jedn? wiadomo??, nie spamuj.
* Przy wysy?aniu PW trzymaj si? jednej konwersacji na dany temat.
* Na PW staram si? odpowiada? jak najszybciej, lecz przy zbyt du?ej ilo?ci wiadomo?ci czas ten mo?e si? wyd?u?y? do kilku godzin.
Kontaktuj?c si? ze mn?
* Nie odpisuj? na "siema, jeste? ?" itp.
* U?ywaj polskich znak?w, pisz gramatycznie przy tym u?ywaj znak?w interpunkcyjnych. Nie jestem kryptologiem i nie b?d? ?ama? Twojego 'szyfru'.
* Zaczynaj?c rozmow? na Gadu-Gadu przedstaw si? i od razu przejd? do konkret?w. Opr?cz Ciebie na odpowied? czeka 1000 innych os?b.
INNE
* Pami?taj, ?e wszystkie sprawy zwi?zane z Zaborze za?atwiacie tutaj, czyli na forum a nie spamuj?c mi na GG i zadawaj?c beznadziejne pytania typu "za co dosta?em bana".
 |
|
|
|
 |
Feam
Masz problem ? Pisz

Informacje
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 38 razy Dołączył: 27 Sty 2011 Posty: 1801 Piwa: 45/6 Skąd: Sztum
|
|
|
|
 |
Ceq
Lan Power!

Informacje
Wiek: 31 Dołączył: 03 Sie 2011 Posty: 79 Otrzymał 1 piw(a)
|
Wysłany: 2011-08-04, 11:19
|
|
|
AnKa ;*, Bez urazy ale prawie wszystkie twoje prace s? amatorskie.
Ja polecam osobi?cie Photoshopa i to najlepiej CS5 kt?rego obecnie u?ywam. I sprawd? efekty, Anka por?wnaj moj? sygnatur? z twoj?. Gimp vs Photoshop :) |
 Cs-Zaborze.pl [4FuN] - 80.72.37.10:29147 |
|
|
|
 |
Feam
Masz problem ? Pisz

Informacje
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 38 razy Dołączył: 27 Sty 2011 Posty: 1801 Piwa: 45/6 Skąd: Sztum
|
Wysłany: 2011-08-04, 11:35
|
|
|
Cytat: | Gimp vs Photoshop :) |
Oczywi?cie ?e photoshop jest lepszy ale dla pocz?tkuj?cych nawet dla troch? zaawansowanych gimp jest dobry ;] Ci kt?rzy ju? chc? naprawd? robi? grafik? na konkursy itd. To ju? z ps skorzystaj?. Ja ci polecam gimp'a prosty w obs?udze i wgl. ;)) |
_________________ Pomog?em ? Postaw PIWO
 |
|
|
|
 |
Jimmy [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-04, 11:48
|
|
|
Ceq napisał/a: | AnKa ;*, Bez urazy ale prawie wszystkie twoje prace s? amatorskie.
Ja polecam osobi?cie Photoshopa i to najlepiej CS5 kt?rego obecnie u?ywam. I sprawd? efekty, Anka por?wnaj moj? sygnatur? z twoj?. Gimp vs Photoshop :) |
My?lisz ,?e na sygnaturkach i avkach zarobisz? Photoshop jest por?wnywalny do gimpa .
Cs5 - Ma zb?dne 3D kt?re posiada g?w*** rendering , wyg?adzanie etc. Photoshop nie jest doskona?y.
3DMAX, Photoshop, Flash, After Effects , Ilustrator i dopiero mamy pe?en komplet do robienia grafiki .
A umiej?tno?? robienia Avatar?w i sygn na nic si? nie zda. Zacznij robi? strony WwW , reklamy, banery ,spoty. Jest troch? roboty ,ale te? wiesz czego potrzebuje potencjalny klient.
?eby nie by?o offtop-u:
Na pocz?tek zacznij w gimpie. Jest on o wiele prostszy a efekty wychodz? podobne jak w Ps. Jak ju? b?dziesz zna? ca?e s?ownictwo i mniej wi?cej orientowa? si? w efektach , mo?esz spr?bowa? przerzuci? si? na Ps-a. Mo?esz wzi?? na pocz?tek Cs3,Cs4 (obecnie u?ywam tych wersji,wy?sze wersje maj? zb?dne efekty). Cs5 ma mniej czytelny interfejs i zb?dne 3D.
Na dobry pocz?tek zakup sobie podr?cznik o danym programie albo ogl?daj i czytaj tutki. Ja osobi?cie przeczyta?em kilka podr?cznik?w do ps-a. I powiem ,?e z tutk?w nauczysz si? tego samego tylko zajmie ci to wi?cej czasu.
Powodzenia
EDIT: Zapomnia?em jeszcze o INKSCAPE do grafiki wektorowej. U?ywam go na macu. |
Ostatnio zmieniony przez Jimmy 2011-08-04, 12:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ceq
Lan Power!

Informacje
|
Wysłany: 2011-08-04, 11:49
|
|
|
Mo?e i dla troche zaawansowanych ale efekty w Gimpie wychodz? marnie a w Ps to ju? wy?sza p??ka.
@UP: Nikt tutaj o zarabianiu nie m?wi, owszem bannery, style (bez kodowania) robi?em ale nie robi? grafiki dla kasy tylko dla zabawy. |
|
|
|
 |
Jimmy [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-04, 11:54
|
|
|
Kolego nie jeden Gimp-er zrobi? by grafik? lepiej od ciebie ;]
Na polskim forum gimpa znajdziesz temat ps vs gimp.
Spr?buj si?y z gimp-erami i wtedy powiedz ,?e Gimp ma marne efekty. |
|
|
|
 |
Ceq
Lan Power!

Informacje
|
Wysłany: 2011-08-04, 11:57
|
|
|
Jimmy, tutaj ci? zawiod? gdy? w Gimpie robi?em troche czasu grafik? (1,5 roku) a teraz w photoshopie robi? i znacznie lepiej to wychodzi. Ale ju? nie offtopujemy, jak chcesz pogada? to zapraszam na GG. |
|
|
|
 |
HetmaN
aKa.! MusiC?!

Informacje
Pomógł: 15 razy Wiek: 28 Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 2237 Piwa: 28/3 Skąd: Bia?a Podlaska
|
Wysłany: 2011-08-04, 13:31
|
|
|
A gdzie jest jaki? poradnik dla pocz?tkuj?cych w grafice??:D |
_________________ Prywatne wiadomo?ci
* Wy?lij jedn? wiadomo??, nie spamuj.
* Przy wysy?aniu PW trzymaj si? jednej konwersacji na dany temat.
* Na PW staram si? odpowiada? jak najszybciej, lecz przy zbyt du?ej ilo?ci wiadomo?ci czas ten mo?e si? wyd?u?y? do kilku godzin.
Kontaktuj?c si? ze mn?
* Nie odpisuj? na "siema, jeste? ?" itp.
* U?ywaj polskich znak?w, pisz gramatycznie przy tym u?ywaj znak?w interpunkcyjnych. Nie jestem kryptologiem i nie b?d? ?ama? Twojego 'szyfru'.
* Zaczynaj?c rozmow? na Gadu-Gadu przedstaw si? i od razu przejd? do konkret?w. Opr?cz Ciebie na odpowied? czeka 1000 innych os?b.
INNE
* Pami?taj, ?e wszystkie sprawy zwi?zane z Zaborze za?atwiacie tutaj, czyli na forum a nie spamuj?c mi na GG i zadawaj?c beznadziejne pytania typu "za co dosta?em bana".
 |
|
|
|
 |
Ceq
Lan Power!

Informacje
|
Wysłany: 2011-08-04, 13:40
|
|
|
GuTeK, Napisz w google, 
|
|
|
|
 |