Co zrobi? z auto respawnem |
Usun?? na sta?e!!! |
|
25% |
[ 3 ] |
Zostawi? tylko na mapach lvlowych !!! |
|
41% |
[ 5 ] |
Zostawi? tak jak jest !!! |
|
33% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 12 |
Wszystkich Głosów: 12 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
MaraR

Informacje
|
Wysłany: 2011-07-16, 19:39 Pro?ba na temat respawnu
|
|
|
Witam witam :**
Jest taka sprawa mianowicie prosi?bym o ustawienie auto respawnu /cp /tp na mapy tylko lvlowe lub usuni?cie go na sta?e poniewa? :
po 1. Ludzie na mapie np surf_ninja robi? sobie teleport do gunrooma/mario na koncu mapy a jak wiadomo mo?na zabijac z shootguna na surf ninja no i kampi? i zabijaja
po 2. Strasznie utrudnia to gr? na mapach strzelankowych gdy? cz?sto brakuje broni w gr a do?? cz?sto cvary si? psuj? na serwerze co prawda z Mateuszem i innymi adminami staramy sie naprawia? je ale czasem gracze musz? czeka? na admina co trwa do 1 lub 2 godzin.
po 3. Gracze robi? sobie teleporty do mario co nie ma sensu bo kto? sie odrodzi i odrazu /tp
Jedynym plusem tych komend /cp /tp jest to jak kto? sie zblokuje na mapie lvlowej to moze sie teleportowac do msc a nie killa wpisywac czy reconnecta dawa?
*Je?li co? mi si? przypomni to napisze
*Dodam ankiete g?osujcie :>
Pozdrawiam MaraR |
|
|
|
 |
Mateusz
S?ownik Forum/Padawan

Informacje
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 103 Piwa: 13/1 Skąd: Krak?w
|
Wysłany: 2011-07-16, 21:32
|
|
|
Ja po zabawie z tym pluginem jestem w stanie stwierdzi?, ?e niesie on kup? zabawy ale sam motyw z /cp i /tp jest beznadziejny. Pobawi?em si? troch? i odkry?em, ?e sam plugin mo?na wy??czy? je?eli bardzo przeszkadza w rozgrywce.
Wystarczy wpisa? w konsoli:
surf_on 0 - wy??cza plugin
surf_on 1 - w??cza plugin
dodatkowo w czacie mo?na wpisa?
/spec - pozwala na prze?cie do spect co nam, adminom przy ogarnianiu serwera z takim pluginem mo?e si? przyda? ;)
Plugin ten w??cza si? automatycznie wraz ze zmian? mapy tak?e nie nale?y si? nim zbytnio martwi?.
Zag?osowa?em na drug? opcj? ale nie do ko?ca si? z ni? zgadzam. Uwa?am, ?e powinien by? on w??czany i nadzorowany przez admin?w w inny spos?b ni? teraz. Mianowicie wola?bym ?eby nie w??cza? si? automatycznie z ka?d? rund? tylko by? w??czany w spos?b manualny. Wtedy mo?na mie? gwarancje, ?e w razie nieobecno?ci admina na serwerze panuje wzgl?dny porz?dek a nie chaos. Tak czy siak dzi? popo?udniu ?wietnie si? bawi?em ze starym teamem, nawet Jertih si? przy??czy?. Super sprawa ale tylko w odpowiedzialnych r?kach!
Problemem s? r?wnie? szybko ko?cz?ce si? pieni?dze na bro? dlatego najlepiej gra? rundy 20 minutowe w trakcie, kt?rych i tak nieraz trzeba podnosi? bro? z ziemi. Dlatego prosi?bym admin?w o to aby nie przed?u?ali czasu tych rund. |
|
 |
Nirr3 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-16, 23:59
|
|
|
Ale jak , da sie jakos tp tam zrobic ?# |
|
|
|
 |
Mateusz
S?ownik Forum/Padawan

Informacje
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 103 Piwa: 13/1 Skąd: Krak?w
|
Wysłany: 2011-07-17, 01:06
|
|
|
Tak Nirr3, rozkmini?em to dopiero jak wyszed?e? z serva
Wpisujesz /cp w czacie i w miejscu gdzie stoisz robi Ci checkpoita, do kt?rego mo?esz w ka?dej chwili teleportowa? si? poprzez wpisanie /tp
dodatkowo jak w czat wpiszesz /respawn to pojawiasz si? na respie, z broni?.
Wystarczy, ?e zmontujesz sobie chceckpoint'a na ko?cu ninji albo water_runa i masz dost?p do broni a? do wyczerpania zapas?w. Komplikuje to rozgrywk? i albo nale?y zmieni? ten plugin, albo regulamin, albo wpa?? na jakie? inne rozwi?zanie tego problemu bo na razie "Houston mamy problem".. |
|
 |
Nirr3 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-17, 13:28
|
|
|
Porozmawiam o tym z Jertihem , lub Transpo.
DeathMatch jest swietny , ale nie z taka komenda.
Postaram sie aby zostalo to usuniete. |
|
|
|
 |
Carpe Diem [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-21, 11:40
|
|
|
DeathMatch ?wietny? Oszala?e?. Nie wiem kto to wymy?li?, ale pozdrawiam tego Pana... Mapa lvl to pora?ka. Taka Wywodzicielka na Water_runie ustawi si? przy wej?ciu do Mario i nie da si? wej??. A normalna mapa to tylko kampienie z AWP. Popsu?o to ca?? przyjemno?? z gry. |
|
|
|
 |
Wyzwolicielka;*

Informacje
Pomogła: 2 razy Wiek: 32 Dołączyła: 13 Lip 2011 Posty: 85 Piwa: 2/15 Skąd: ??d?
|
Wysłany: 2011-07-21, 11:44
|
|
|
Carpe Diem, hahah. xd
Peszek. ^^ xd
@EDIT
Nie spamuje. -.^
Czy?by? si? obrazi? ? :)
Co na Temat Respawnu , to lepiej ?eby by?o tak jak dawniej. ^^ |
_________________ M?j G?OS ANIO?A ! |
Ostatnio zmieniony przez Wyzwolicielka;* 2011-07-21, 11:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ka$anow@
Tymczasowo ON

Informacje
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Lut 2011 Posty: 1263 Skąd: masz moj? M4?!
|
Wysłany: 2011-07-21, 11:45
|
|
|
Nom dok?adnie DM nie powinen by? na surf. Lepiej by?o jak kiedy? .. ;-P |
|
 |
Carpe Diem [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-21, 11:48
|
|
|
No, kiedy? by? klimacik jak si? gra?o i czeka?o 5 min a? wszyscy padn?... Moim zdaniem powinien on zosta? usuni?ty bo teraz to jest gra na fragi a nie Surf...
A Ty Wyzwolicielka nie spamuj.. ;x
//EDIT
Wydaje mi si?, ?e z tym Respawnem b?dzie tak jak na DeathRunie. Na pocz?tku ka?demu si? podoba?o i w og?le a po tygodniu zosta? on wycofany, bo to nie mia?o wi?kszego sensu. :)
Wyzwolicielka;* napisał/a: | Carpe Diem, hahah. xd
Peszek. ^^ xd |
Post nie wnosz?cy niczego do tematu=SPAM, ale ju? edytowa?a?, wi?c nie mam si? do czego przyczepi?. |
|
|
|
 |
HetmaN
aKa.! MusiC?!

Informacje
Pomógł: 15 razy Wiek: 28 Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 2237 Piwa: 28/3 Skąd: Bia?a Podlaska
|
Wysłany: 2011-07-21, 12:24
|
|
|
Ja zmieni?em zdanie. Jest super z respawnem :D
|
_________________ Prywatne wiadomo?ci
* Wy?lij jedn? wiadomo??, nie spamuj.
* Przy wysy?aniu PW trzymaj si? jednej konwersacji na dany temat.
* Na PW staram si? odpowiada? jak najszybciej, lecz przy zbyt du?ej ilo?ci wiadomo?ci czas ten mo?e si? wyd?u?y? do kilku godzin.
Kontaktuj?c si? ze mn?
* Nie odpisuj? na "siema, jeste? ?" itp.
* U?ywaj polskich znak?w, pisz gramatycznie przy tym u?ywaj znak?w interpunkcyjnych. Nie jestem kryptologiem i nie b?d? ?ama? Twojego 'szyfru'.
* Zaczynaj?c rozmow? na Gadu-Gadu przedstaw si? i od razu przejd? do konkret?w. Opr?cz Ciebie na odpowied? czeka 1000 innych os?b.
INNE
* Pami?taj, ?e wszystkie sprawy zwi?zane z Zaborze za?atwiacie tutaj, czyli na forum a nie spamuj?c mi na GG i zadawaj?c beznadziejne pytania typu "za co dosta?em bana".
 |
|
|
|
 |
|